fbpx
Home / Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

Worden mijn eigen nagels dunner van het dragen van kunstnagels?

Nee, ze worden niet dunner van het dragen van kunstnagels. Trek of pulk echter niet aan de kunstnagels. Probeer ze ook niet zelf te verwijderen. Je kunt hierdoor laagjes van de natuurlijke nagel afscheuren. Wees ook zeer voorzichtig met de vijl. Ga in geen enkel geval zelf de uitgroei bij de nagelriem wegvijlen, je kunt de eigen nagel hiermee beschadigen. Vijl de nagels ook niet korter, je kunt het evenwicht verstoren, de nagels raakt uit balans en kan makkelijker breken of scheuren.

Wat is het verschil tussen Acryl en Gel?

Het zijn twee totaal verschillende producten. Het aanbrengen van acryl en gel gebeurt op een verschillende manier.

Acrylnagels zijn nagels opgebouwd uit een vloeistof en poeder, acryl. Deze acryl wordt gevormd door vloeistof en poeder samen te mengen met het penseel waardoor er een bewerkelijke substantie ontstaat. Door het penseel even in de vloeistof te dopen waarbij er de juiste hoeveelheid vloeistof in het penseel moet komen te zitten deze hierna in het potje met poeder te zetten ontstaat er een bolletje. Dit bolletje wordt op de nagel gemodelleerd tot de juiste vorm.

Gelnagels zijn opgebouwd uit een gel die kant en klaar in een potje wordt aangeleverd bij de nagelstyliste. Anders dan bij acryl hoeft er dus niet met een poeder en vloeistof gemengd worden tot een juiste verhouding. De gel wordt uitgehard onder een speciale UV-lamp. Gelnagels kunnen net als acryl worden gemaakt met een witte rand “French Manicure” of doorzichtig clear. In verhouding tot acryl, is gel zachter en flexibeler. Gel heeft een mooie hoogglans. Gel kan over acryl worden aangebracht, denk bijvoorbeeld aan een hoogglas uv-topcoat, acryl kan niet over gel worden aangebracht.

Is gel even sterk als acryl?

Ja, het enige verschil is de manier waarop het product geplaatst wordt en het uitharden onder de UV Lamp.

Ik wil mijn kunstnagels zelf verwijderen, hoe doe ik dat?

Niet! Haal de kunstnagels er nooit zelf af. Ga er niet aan plukken of trekken, daarmee beschadig je de natuurlijke nagels. Ga ook niet zelf experimenteren met aceton, dit is een erg agressief product en droogt huid en nagels uit. In de nagelstudio kunnen kunstnagels op een verantwoorde manier worden verwijderd.

Nu mijn kunstnagels verwijderd zijn lijkt het toch alsof mijn eigen nagels dunner zijn, ik kan ze gemakkelijk buigen. Hoe komt dit?

Je nagels zijn niet dunner, ze zijn alleen vochtig. Vergelijk het met een pleister die je na een aantal dagen van je huid trekt. Op de plaats waar de pleister zat is de huid zachter, week en slap. Je verliest continu vocht uit al je lichaamsdelen, ook via je nagelplaat verlaat vocht je lichaam. Dit verdampt en daarom voelt het (meestal) droog aan. Wanneer je een bepaald gebied ‘afdekt’ kan dit vocht niet in de buitenlucht verdampen. Dit gebeurt wanneer je een pleister of kunstnagels draagt. Dit vochtig worden is niet schadelijk. Je huid droogt weer op, evenals je nagels. Deze hebben gewoon even een dag of paar dagen tijd nodig om uit te harden. Je kunt hiervoor nagelverharder gebruiken. Maar let op, gebruik nagelverharder niet langer dan twee weken anders kunnen ze  uitdrogen en gaan scheuren.

Kun je gewoon alles doen met een nagelverlenging?

Ja, als je ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Draai er geen schroeven mee vast. Gebruik een blikopener om deksels of doppen open te wippen en toets telefoonnummers in met de platte achterkant van een potlood of balpen. Zit je veel achter de computer, vertel dit in de nagelsalon zodat hier rekening mee kan worden gehouden en de nagels typeprof worden gezet, d.w.z. niet al te lang.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja, als de nagel na enkele weken iets is gegroeid raakt de nagel zijn balans kwijt waardoor deze eerder kan breken, met een nabehandeling wordt de nagel geherbalanceerd waardoor deze in optimale conditie blijft.